Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η συναναστροφή με τα παιδιά αναμφίβολα αποτελεί μία γλυκιά εμπειρία. Πολύ περισσότερο για κάθε Κατηχητή και Κατηχήτρια αποτελεί ένα πολύτιμο διδασκαλείο στην παιδική ψυχολογία, νοοτροπία και κατάσταση. Στην τελευταία συνάντηση των δύο κατηχητικών τμημάτων του Δημοτικού είχαμε την ευκαιρία και συνάμα την ευλογία να γνωρίσουμε την δημιουργική έφεση και την καλοκαρδία των μικρών μας φίλων!

Από την δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών έως την συγγραφή ευχών για τις επικείμενες ιερές εορτές συνέθεσαν την υπέροχη ατμόσφαιρα της κατηχητικής μας συντροφιάς. Οι ευχές των παιδιών υπήρξαν πραγματικά συγκινητικές! Ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα, για να σταματήσει ο κορωνοϊός, για να έχουμε όλοι οι άνθρωποι υγεία, για «να αγιάζεται το όνομα του Θεού», για «να έλθει η βασιλεία του Θεού», για «να ζήσουμε Παράδεισο και ουρανό»(!!!). Οι ευχές αυτές αντικατοπτρίζουν το ψυχικό και πνευματικό βάθος των παιδιών αλλά και την ωριμότητα για την ηλικία τους που έφερε η δοκιμασία του εγκλεισμού και της σοβούσης πανδημίας. Σ΄ αυτά τα παιδικά πρόσωπα ήδη η καρδιά τους έγινε φάτνη για να γεννηθεί ο Χριστός!

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τους ακάματους εργάτες στην κατηχητική διακονία. Αυτό το αποτέλεσμα το οφείλουμε στους υπέροχους συγκατηχητές Αθανάσιο Παπανικολάου, Παναγιώτα Βλάμη, Άννα Τρίκου και Ανθή Ζυμπίδου! Ο κατηχητής δεν φθάνει να κατηχεί μόνο με τον λόγο αλλά προ πάντων με την ζωή και το παράδειγμά του, το ήθος και την συμπεριφορά του.

Κλείνοντας δίνουμε ραντεβού στην Θεία Λειτουργία το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου αλλά σε κάθε λατρευτική ευκαιρία που μας δίνει η Αγία μας Εκκλησία τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2022!!!

Θ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.