Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!

Έλα και εσύ στην Θεία Λειτουργία!

Προεπισκόπηση
Η Θεία Λειτουργία είναι ο Χριστός ανάμεσά μας! 

Γιατί πηγαίνουμε στην Θεία Λειτουργία;

α) Για να γίνουμε Εκκλησία, για να φανερώσουμε την σύναξη του λαού του Θεού. Στην Εκκλησία είμαστε όλοι ΕΝΑ «ὑπό τοῦ Χριστοῦ καὶ ἐν τῷ Χριστῷ».
Ο ιερός Ναός κάθε Ενορίας είναι το σημείο αναφοράς και το κέντρο λατρευτικής σύναξης όλων των ενοριτών. Τότε το Σώμα του Χριστού, εμείς οι βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος, συγκροτείται για να λατρεύσουμε κοινά, όλοι μαζί, τον Θεό, για να ακουμπήσουμε τα προβλήματά μας, για να ξεκουραστούμε από το θείο Του βλέμμα, για να βρούμε τον δρόμο μας μέσα από τον λόγο Του, για να ζήσουμε δοξολογικά και ευχαριστιακά.
«Ἐλᾶτε σ᾿ ἐμένα ὅλοι ὅσοι εἶστε κουρασμένοι καὶ φορτωμένοι μὲ προβλήματα, κι ἐγὼ θὰ σᾶς ἀναπαύσω» μας λέει ο Χριστός στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. «Γιατί», λέει ο ιερός Χρυσόστομος «στὴν ἐκκλησία συντηρεῖται ἡ χαρὰ ὅσων χαίρονται· στὴν ἐκκλησία βρίσκεται ἡ εὐθυμία τῶν πικραμένων, ἡ εὐφροσύνη τῶν λυπημένων, ἡ ἀναψυχὴ τῶν βασανισμένων, ἡ ἀνάπαυση τῶν κουρασμένων».
Επομένως, «πηγαίνω στην Εκκλησία» σημαίνει: πηγαίνω να ενωθώ με τους άλλους πιστούς, για να αποτελέσουμε όλοι μαζί την Εκκλησία και έτσι να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε: τέκνα Θεού, να φανερώσουμε αυτό που γίναμε με το Άγιο Βάπτισμα: μέλη του λαού του Θεού, μέλη του Σώματος του Χριστού, όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος, είμαστε «σῶμα Χριστοῦ καὶ μέλη ἐκ μέρους».
β) Για να ομολογήσουμε την πίστη μας. Στον Τριαδικό Θεό, στον Πατέρα, στον Υιό και στο Άγιο Πνεύμα, και στην μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Πως;; Με το Σύμβολο της Πίστεως, το "Πιστεύω" που το λέμε αλλιώς. Να ομολογήσουμε: «Με τον Σταυρό Σου Κύριε, εγκαινίασες την Θεία Βασιλεία σου στην γη, με τον θάνατό Σου συνέτριψες τον πονηρό και κατήργησες τον θάνατο, με την Ανάστασή Σου χάρισες την αιώνια ζωή και υπέδειξες τον νέο άνθρωπο του οποίου πρότυπο είσαι Εσύ, με την Ανάληψή Σου μας έδειξες τον δικό μας δρόμο και προορισμό, τον ουράνιο».
γ) Για να κοινωνήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που είναι το σωτήριο φάρμακο για τις αμαρτίες μας, η πηγή της ζωής και της αθανασίας, πλούτος ανεξάντλητος και πρόξενος της Βασιλείας των ουρανών. «Ο Χριστός έρχεται και σου δίνει ότι πολυτιμότερο έχει: το Σώμα Του και το Αίμα Του. Συ αδελφέ, τι κάνεις; Πόσο και πως την εκτιμάς την δωρεά αυτή του Χριστού; Με τι λαχτάρα τρέχεις να την πάρεις; Πόσο Τον ευχαριστείς; Πόσο Τον ευγνωμονείς;» αναρωτιέται ο ιερός Χρυσόστομος.

Και αν εμείς παραμελούμε τον εκκλησιασμό μας;

Τότε χάνουμε την ευκαιρία που μας προσφέρει ο Χριστός να Τον συναντήσουμε, να Τον ακούσουμε, να ζήσουμε την παρουσία Του στην ζωή μας. Χάνουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μέσα στο φως της Αναστάσεως, όπως η Παναγία Μητέρα Του, οι Μυροφόρες και οι ένδεκα Απόστολοι. Λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Πως θα απολογηθούμε την ημέρα εκείνη της Κρίσεως, και ποιος μπορεί να μας συγχωρέσει, όταν ο Αυτός ο ίδιος ο Χριστός κατεβαίνει για μας από τα Ουράνια, εμείς όμως ούτε από το σπίτι μας δεν βγαίνουμε και δεν ερχόμαστε κοντά Του;»

Η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Φανερωμένη ένα Σάββατο κάθε μήνα

Ο Χριστός μας καλεί στο τραπέζι Του, την Θεία Λειτουργία. Ένα Σάββατο κάθε μήνα στον ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης τελείται η Θεία Λειτουργία για όλα τα παιδιά των Κατηχητικών μας Συνάξεων. Στην συνέχεια, κατεβαίνουμε στον κάτω Ναό όπου θα υπάρχει Πρωινό.

Κάπως έτσι όμορφα περνάμε ένα Σάββατο κάθε μήνα στην Παναγία Φανερωμένη Κοζάνης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.